Швидкий пошук об"єкта за ID або номером телефона

Введіть ID або телефон

Перевірити телефон посередника

Введіть телефон:

Полезное

Подивитися усі »
> > Нерухомість 2021: що буде з вартістю?

Новини

нерухомість

Нерухомість 2021: що буде з вартістю?

20.01.2021 10:49

Нині нерухомість може вирости в ціні

По прогнозам експертів в 2021 році нерухомість виросте в ціні приблизно на 20%.  

Наприкінці 2020 року та в перший місяць 2021 вже можна було бачити незначне підвищення вартості квартир та іншого житла. Але, як вважають спеціалісти це лише початок. До кінця поточного року підвищення вартості буде достигати 20%.

Собівартість будівництва буде рости, будуть рости ціни на газ, фінансування проектів не буде в належній мірі. Завдяки цим ключовим факторам забудовники будуть змушені підвищувати вартість нерухомості, але при цьому кількість угод на первинному ринку в 2021 році буде скорочуватися.

Тенденція підвищення цін на житло неминуча. Перш за все буде зростати вартість нерухомості економ класу, а ось в сегментах бізнес та еліт об’єкти подорожчають в середньому усього на 10%.  

Якщо говорити про подальший розвиток ринку нерухомості, то тут можливо два варіанти:

  • Песимістичний. Якщо уряд буде і надалі запроваджувати локдауни та не розбереться з довгобудами, то українці ще більше розчаруються в ринку нерухомості. На сьогоднішній день уже понад 30% потенційних покупів, які цікавились первинною нерухомістю перейшли на вторинний ринок. І така тенденція буде лише посилюватись. Також це може призвести до того, що фінансування об’єктів буде мінімальним, тому забудовники будуть змушені призупиняти темпи будівництва, або зовсім заморозити його. Це може призвести до банкрутства багатьох забудовників.
  • Оптимістичний. Люди почнуть активніше купувати первинну нерухомість якщо уряд не буде вводити жорсткі локдауни та, наприклад, допоможе довгобудам. Українці будуть купувати житло на первинно ринку, тому що на ньому можна хоч трохи заробити.

Також експерти зауважили, що в 2021 році введення нових об’єктів в експлуатацію скоротиться на 30%. Перш за все постраждає сегмент житла економ класу. Але насправді це добре для первинного ринку. Бо зараз пропозиція перевищує попит. Тому, як наслідок, чим менше житла вводиться в експлуатацію, тим більше шансів у забудовника, що вже готове житло буде розкуплене.

Інвестор все частіше надає перевагу проектам з розвиненою інфраструктурою та продуманим комфортом. Саме тому сегмент економ житла поступово відходить в минуле.

Нерухомість Харкова