Швидкий пошук об"єкта за ID або номером телефона

Введіть ID або телефон

Перевірити телефон посередника

Введіть телефон:

Полезное

Подивитися усі »
> > Осінній ринок нерухомості: чого чекати?

Новини

ринок нерухомості

Осінній ринок нерухомості: чого чекати?

16.09.2021 4:55

Що чекає український ринок нерухомості восени за словами експертів?

  1. Ще більший активний попит. Червень-серпень літа 2021 року можна назвати безпрецедентними. Такої кількості угод в аналогічний період інших років ринок нерухомості ще не бачив. Зазвичай літо – це період відпусток та затишшя. Покупці активуються лише наприкінці серпня – на початку вересня. Але цей рік став винятком. З приходом осені попит на нерухомість тільки зміцнюється. До цього людей спонукає декілька причин. По-перше, хтось чекав на стабілізацію ситуації з пандемією, хтось через карантинні обмеження так і не потрапив на відпочинок за кордон, і тому у людей накопичилась певна грошова сума. По-друге, останнім часом в Україні можна спостерігати постійне підвищення цін на квартири.
  2. Зростання цін на житло. В першу чергу така тенденція обумовлена зростанням вартості будівельних матеріалів. А від цих цін залежить приблизно 50% вартості квадратного метра майбутньої квартири. Таким чином забудовники вимушені підіймати ціни на житло. Також важливу роль в зростанні цін на нерухомість відіграє інфляція. В період боротьби з пандемією для підтримки економіки в світі було надруковано величезна кількість грошей. Наслідком стало знецінення та девальвація практично всіх валют. Українська гривня не стала винятком. Не зважаючи, що курс долара більш-менш стабільний, будівельні матеріали в гривні все одно дорожчають. Тому люди розуміють, що нерухомість дешевше, ніж сьогодні, вже не буде. Звідси і зростання кількості угод.
  1. Податкові нововведення. Законопроектом 5600 передбачається розширення кількості операцій на ринку нерухомості, які обкладаються ПДВ та підвищення суми податку на доходи фізосіб від продажу третього або наступного об’єктів нерухомості. Тобто наслідки для ринку будуть сумними. Швидше за все потрібно чекати зростання цін та скорочення кількості забудовників. Біля 30% угод на первинному ринку працює за схемою: інвестори на етапі котловану вкладаються, на кінцевих етапах будівництва продають. Тобто, нові правила оподаткування відчутно похитнуть цю схему, що призведе до зменшення кількості інвестицій. Чи всі забудовники впораються з такою ситуацією – велике питання.
Нерухомість Харкова