Швидкий пошук об"єкта за ID або номером телефона

Введіть ID або телефон

Перевірити телефон посередника

Введіть телефон:

Полезное

Подивитися усі »
> > Українцям потрібна нова житлова нерухомість

Новини

нерухомість

Українцям потрібна нова житлова нерухомість

29.09.2021 3:13

Майже половина українців бажають мати кращу нерухомість

Згідно досліджень Державної служби статистики, 40% громадян України незадоволені своїми умовами проживання та нерухомістю в цілому. Експерти говорять, що отримані дані свідчать про необхідність будувати нову житлову нерухомість та запроваджувати національні програми підтримки українців житлом.

Так на сьогоднішній день всього 60% українців задоволені своїм рівнем життя та житловими умовами в цілому. 27% громадян не дуже задоволені, та 13% опитуваних людей незадоволені або дуже незадоволені своїми житловими умовами. Також слід відмітити, що значна частина українських сімей має недостатню житлову площу. Приблизно у 35% домогосподарств житлова площа менше 13,6 кв.м на одну людину, що являється показником нижче санітарної норми. Так майже кожна друга особа вимушена жити в перенаселеній квартирі.

Такі показники говорять самі за себе – люди потребують нову житлову нерухомість, і будівельна галузь України має всі можливості його надати. Одночасно потрібно запроваджувати механізми забезпечення житлом або допомоги у його придбанні.

На сьогоднішній день в нашій країні є іпотечна програма під 7%. Але, на жаль, вона й до теперішнього часу не розкрила свій потенціал на повну. За 7 місяців було заключено трохи більше 800 договорів. Також є програма фінансового лізингу житла під 5%. Але зараз вона поширюється лише на певні професійні категорії.

Експерт вважає, що активізувати попит на державні програми можна було б шляхом розширення їх умов. Насамперед – це розширення доступу потенційних покупців. Це дасть змогу якомога більшій кількості людей прийняти участь у програмах. Суттєво розширити пропозицію та підтримати попит змогло б запровадження можливості купувати в рамках програм нерухомість з первинного ринку, ще на купівлі майнових прав. Та, звичайно, інші державні програми забезпечення житлом громадян.

Також спеціалісти говорять, що потрібно провести «ревізію» черг на житло та розібратися, хто з цих людей дійсно потребує нерухомості та активізувати відповідні програми. Зазначимо, що в великих містах черга на отримання житла від держави може розтягуватися на більш, ніж 60 тис. осіб.

Нерухомість Харкова