Швидкий пошук об"єкта за ID або номером телефона

Введіть ID або телефон

Перевірити телефон посередника

Введіть телефон:

Полезное

Подивитися усі »
> > Нерухомість в Харкові та інвестиції

Новини

нерухомість в Харкові

Нерухомість в Харкові та інвестиції

14.07.2021 2:49

Нерухомість в Харкові стала більш затребуваною

Охочих купити нерухомість в Харкові з початку 2021 року побільшало приблизно на 20%.

Збільшення попиту можна обґрунтувати тим, що купляючи житло люди захищають себе від інфляції, а також від неможливісті заробити на депозитах.

На сьогоднішній день в Україні купити квартиру набагато вигідніше, ніж отримувати дохід від банківського депозиту. Так у державних банках він може складати 7,5 – 8% річних в гривні і менше 1% в доларі, а 19,5% від доходу піде на податки і збори.

В цей час як за цикл будівництва в ліквідному житловому комплексі прибуток складе близько 20%.

Але в недалекому майбутньому забудовників можуть зобов’язати платити ПДВ з продажу об’єктів, що кардинально змінить ситуацію на ринку нерухомості Україна в цілому. Тому бажаючим інвестувати свої накопичення в нерухомість потрібно ретельно стежити за новими законопроектами, що регламентують діяльність ринку.

Вже сьогодні можна бачити, що з початку літнього періоду забудовники почали підвищувати вартість за один квадратний метр. Здебільшого на це вплинуло подорожчання будівельних матеріалів.

Якщо говорити про Харків, то його ринок є значно меншим, якщо порівнювати з Києвом. Найбільше в Харкові будується об’єктів економ та комфорт класів. Будинки бізнес класу поки залишаються в меншості.  

Найбільшим попитом серед покупців користуються однокімнатні квартири невеликої площі. На них шикуються справжні черги. Їх купують для життя та для подальшої здачі в оренду. На відміну від Києва в Харкові сім’ї та сімейні пари лише зрідка орендують двох і більш кімнатні квартири.

Але попит є і на двох-трикімнатні квартири. Житло від 60 до 82 квадратних метрів з гарним ремонтом в центрі або при центральних районах міста користується попитом у орендаторів. Тому інвестування в таку нерухомість теж дуже вигідне.

Вже котрий рік незмінно популярними залишаються квартири-студії. Купити таку нерухомість не дуже складно, а здати її в оренду та отримувати прибуток можна вже на наступний день після покупки.

Відмітимо, що Харків дуже сучасне та зручне місто для проживання. Тому купити нерухомість в Харкові є бажаючі зі всіх областей України, і навіть з інших країн.

Нерухомість Харкова