Швидкий пошук об"єкта за ID або номером телефона

Введіть ID або телефон

Перевірити телефон посередника

Введіть телефон:

Полезное

Подивитися усі »
> > Ринок нерухомості 2022: сучасний покупець – який він?

Новини

ринок нерухомості

Ринок нерухомості 2022: сучасний покупець – який він?

14.01.2022 3:23

Ринок нерухомості в 2021 році був досить активним

В 2021 році ситуація з житлом в Україні була суперечлива. З одного боку якість нерухомості, що зводилась, росла та ставала кращою. Інвестори охоче вкладали кошти в новобуди. Але з іншого боку, здорожчання собівартості будівництва та інфляція національної валюти призвели до стрімкого подорожчання квартир. Але ринок нерухомості все рівно розвивався.

Згідно прогнозам аналітиків, у 2022 році більша частина покупців будуть купувати житло на первинному ринку за власні кошти або за кошти від продажу старого житла з доплатою. Але при умові, що вона не перевищуватиму 30-40% від вартості нової квартири.

Близько 35% потенційних покупців – це люди, які розраховують придбати житло за допомогою вигідних програм розстрочки від забудовників. І решта 10% покупців – це люди, які готові придбати квартири за допомогою іпотечного кредитування.

Також слід зазначити, що більшість покупців на первинному ринку вже мають власне житло. Але вони прагнуть покращити свої житлові умови.

Якщо говорити про вік сучасних покупців, то в більшій мірі це категорії населення в віці від 25 до 45 років. Лише 10-15% припадає на людей віком від 45 до 60 років.

Портрет сучасного покупця житла

З досвіду кількох минулих років можна зробити висновок, що в 2022 році 40% покупців будуть належати до IT-індустрії.

В той же час, приблизно 30% потенційних покупців – це менеджери середньої та вищих керівних категорій логістики, роздрібної торгівлі та рітейлу.

20% інвесторів будуть належати до творчих професій, наприклад, маркетологи, дизайнери, креативні директори тощо.

Решта 10% покупців – це заробітчани та люди старшого віку зі сталим життям та звичками.

Ринок нерухомості та тренди 2022 року

Тренди останніх кількох років збережуться і в 2022 році. Все більше людей бажають позбутися залежності від мегаполісів та шукають більш затишного місця для проживання, але, все-таки, неподалеку від міста.

Затишок та спокій є ключовими критеріями при виборі майбутнього житла. Також сучасних покупців об’єднує бажання жити в надійних будинках, зведених з використанням сучасних технологій та матеріалів.  

Також важливим стане оточення. Покупці будуть шукати середовище з подібними собі людьми.

Нерухомість Харкова