Швидкий пошук об"єкта за ID або номером телефона

Введіть ID або телефон

Перевірити телефон посередника

Введіть телефон:

Полезное

Подивитися усі »
> > Що чекає український ринок нерухомості?

Новини

ринок нерухомості

Що чекає український ринок нерухомості?

03.08.2021 5:22

В 2022 році ринок нерухомості може чекати 3-4 місяці стагнації

З початку 2021 року ціни на житло виросли в середньому на 20%. Експерти говорять, що до кінця року первинний ринок нерухомості може чекати збільшення вартості квадратного метра ще на 5-7%. Тому, цілком ймовірно, в 2021 році вартість первинного житла стане більшою на 25-30% в цілому.

Якщо говорити про вторинний ринок нерухомості, то тут ситуація дещо інша. Ціни хоч і інколи дотягують до первинного житла, але якість квартир геть інша. Тому й попит на окремі типи нерухомості різниться. Згідно аналітичних даних, зростання вартості вторинного житла навряд чи перевищить 15-20%.

Слід зазначити, що причин для зростання цін в цьому році декілька. Але головні з них – це ситуація з пандемією, інфляція, відсутність надійних альтернатив збереження заощаджень, зменшення кількості нових якісних об’єктів. Також ніхто з експертів не береться прогнозувати економічну ситуацію в країні більш, ніж на квартал.

Якщо порівнювати кількість операцій на ринку нерухомості, то, порівняно з II кварталом 2020 року в 2021 кількість угод збільшилась майже на 40%. В I кварталі 2021 року угод було менше на 20-25%, ніж в II кварталі.

Активність ринку та збільшення попиту чудово пояснюють динаміку росту цін. Також зростання попиту можна пояснити тим, що громадяни не довіряють економічній політиці країни. Це змушує їх вкладати кошти в ринок нерухомості, зокрема в покупку житла.

На думку спеціалістів, саме зараз на українському ринку житла спостерігається пік активності. Вже через 2-3 місяці ціни на житло досягнуть своєї стелі. Вони будуть максимальними, але будуть відповідати ринку та фінансовим можливостям потенційних покупців.

Скоріше за все, на початку 2022 року ринок нерухомості чекає стагнація. Вона може протриматися 3-4 місяці. Зростання та зниження цін можливе на 2-3%, але в цілому вони будуть стабільними.

При теперішній економічній ситуації в жовтні-листопаді вартість житла буде максимальною та протримається в своїх рамках щонайменше півроку. Очевидно, що ціни не можуть зростати до безкінечності.

Нерухомість Харкова